‘Met inwoners, bedrijven, gemeenten, organisaties en energiegemeenschappen gaan we van HOE naar ZO.’

Van Hoe naar Zo

Met de campagne 'Van Hoe naar Zo' van de Noord-Hollandse Energie Regio enthousiasmeren wij samen inwoners en bedrijven voor de energietransitie. En willen we laten welke belangrijke rol initiatieven en energiecoöperaties spelen.

De energietransitie is in volle gang. En dat betekent nieuwe tijden voor ons allemaal.
Wat er moet gebeuren is duidelijk: ontzettend veel schone energie erbij om Nederland klimaatneutraal te krijgen.

Maar hoe? Dat is de vraag. En die bestaat uit wel duizend vragen. Over zonneweides en windmolens bijvoorbeeld. Kan je als bewoner meebeslissen waar die komen? Of het verduurzamen van al onze huizen. Hoe gaan we dat betalen? Niemand heeft alle antwoorden.

Wat we wel zeker weten; nieuwe tijden zorgen altijd voor nieuwe kansen: #vanhoenaarzo.

Nieuwe tijden, nieuwe kansen

De uitdaging is duidelijk: er moet ontzettend veel schone energie bij om Nederland klimaatneutraal te krijgen. Maar hoe dan? Gelukkig is er ook heel veel: Zo dus!

Kijk hoe inwoners, kleine en grote bedrijven, gemeenten en coöperaties de omslag maken naar duurzaam opgewekte energie. Want nieuwe tijden, zorgen altijd voor nieuw kansen.

Energie Samen Noord-Holland steunt daarom de campagne Van Hoe Naar Zo.

Denk mee, doe mee en profiteer mee! #vanhoenaarzo

Play Video

Zo doe je als initiatief of energiecoöperatie mee

Energie Samen Noord-Holland gelooft in kansen en oplossingen, zeker wanneer de omgeving en lokale energiegemeenschappen een sleutelrol krijgen. De campagne van 'Van Hoe naar Zo' is een mooie manier om ze in het zonnetje te zetten. Zo kun je in drie stappen aan de slag met het materiaal van deze campagne:

#1 Deel de introductievideo

Je kunt de uitlegvideo 'Van Hoe naar Zo' (90 seconden) hier downloaden, en vervolgens uploaden naar de LinkedIn-, Insta- of Facebookpagina van je eigen initiatief uploaden. Of je deelt de uitlegvideo direct vanaf YouTube.

Plaats er een inspirerende tekst bij, bijvoorbeeld:

"De uitdaging is duidelijk: er moet ontzettend veel schone energie bij om Nederland klimaatneutraal te krijgen. Maar hoe dan? Gelukkig is er ook heel veel: Zo dus!

Kijk hoe inwoners, kleine en grote bedrijven, gemeenten en coöperaties de omslag maken naar duurzaam opgewekte energie. Want nieuwe tijden, zorgen altijd voor nieuw kansen.

Denk mee, doe mee en profiteer mee! #vanhoenaarzo"

#2 Volg en deel

De komende weken zullen er regelmatig berichten over deze campagne worden gedeeld. Deel deze of - nog beter - 'repost' ze op je eigen tijdlijn of dat van je initiatief. Zo enthousiasmeren we meer mensen en wordt door aandacht voor jouw initiatief en anderen in Noord-Holland verder vergroot.

Dus...

A. Ga naar de LinkedIn pagina's van Energie Samen Noord-Holland en Energieregio Noord-Holland Zuid
en klik op de knop 'Volgen'.
B. Deel / repost de berichten over 'Van Hoe naar Zo'.

#3 Gebruik de communicatiekit

Deze campagne is gemaakt vóór en met veel mensen die oplossingen zoeken én vinden om de energietransitie te versnellen. Omdat een goed voorbeeld doet volgen, worden alle campagnematerialen aangeboden als communicatiekit.

De video’s, posters, kant-en-klare social posts, blogartikelen en handige tools kunnen worden gebruikt door je eigen initiatief of energiecoöperatie; bijvoorbeeld bij een bewonersavond of promotie van een lokaal energieproject.

Je kunt de communicatiekit hier vinden

Heb je vragen of hulp nodig?

Vanuit Energie Samen Noord-Holland kan Art den Boer je kosteloos helpen bij het gebruik van de communicatiekit voor je eigen initiatief of vragen die je over deze campagne hebt:

art.den.boer@energiesamennoordholland.nl / 06 17 144 908