Binnenkort in Noord-Holland: de Projectcentrale

Coöperatieve zon-op-dak projecten sneller, gemakkelijker en goedkoper realiseren. De Projectcentrale is een complete toolkit voor de ontwikkeling van coöperatieve projecten; nu nog alleen Zon op Dak, later volgen meer toepassingen.

Op heel korte termijn gaan we ook in Noord Holland de projectcentrale uitrollen; dit is een nieuw softwareproduct van Energie Samen en bedoeld om het uitrollen van coöperatieve zon-op-dak projecten sneller, gemakkelijker en goedkoper te maken. De provincie Noord Holland maakt het mogelijk dat onze landelijke organisatie en Energie Samen Noord Holland hierin samen optrekken.

In fasen

De Projectcentrale wordt in fasen uitgebouwd. In de eerste fase bieden we ondersteuning bij coöperatieve zon-op-dak-projecten en vervolgens de netwerkfunctionaliteit en regionaal projectenoverzicht. In de tweede fase wordt de Projectcentrale landelijk beschikbaar en uitgebreid met zon-op-land- en windprojecten. In de derde fase wordt het aanbod uitgebreid met warmteprojecten en zon/wind met opslag.

Meer weten? Kijk op https://www.deprojectcentrale.nl/#platform of neem contact op met Aernoud Olde.