solar panels on green field

Meedoen aan de RES? Sluit aan bij Platform coöperatief Zon op Land

Met maar liefst meer dan 70 zon-zoekgebieden waarin (voor tenminste) 50% lokaal eigenaarschap moet worden gerealiseerd, ligt er een enorme opgave voor energiecoöperaties in Noord-Holland. Door als je als initiatief aan te sluiten bij Platform coöperatief Zon op Land staan we sterker en delen we kennis en ervaring.

De ambitie is er om in heel Noord-Holland zo veel mogelijk zon op land-projecten met 100% of toch minimaal 50% lokaal eigendom te vullen. Daarvoor is heel erg veel coöperatief werk nodig. Het is nuttig om te inventariseren welke coöperatieve krachten er in welke zon-zoekgebieden van de Regionale Energie Strategieën (RES) aanwezig zijn. Zodat we nog beter van elkaar kunnen leren en weten waar leemtes liggen en ESNH kan inspringen.

Sluit aan

Namens ESNH roept Manuel den Hollander energiecoöperaties in Noord-Holland op om zich aan te sluiten bij Platform coöperatief Zon op Land (ZoL). “Ook als je je als coöperatie bijvoorbeeld alleen nog maar hebt beziggehouden met zonnedaken of windprojecten. Want er zijn al tal van energiecoöperaties in Noord-Holland die al wel veel ervaring hebben met de realisatie van zon op land en deze kennis de uitvoeringskracht wordt via het platform beschikbaar gesteld.”

Meedoen? Neem dan contact op met Maniel den Hollander.