Alle Noord-Hollandse energiegemeenschappen op de kaart

Wist je dat er in Noord-Holland meer dan 100 energiegemeenschappen actief zijn met samen zo’n 20.000 leden? ESNH heeft een kaart gemaakt waarop ze allemaal zijn terug te vinden.

Duurzame initiatieven, energiecoöperaties, energiecoaches en andere energiegemeenschappen in Noord-Holland zijn sinds 1 juni terug te vinden op een handige en overzichtelijke kaart. Handig voor wie een nieuw initiatief wil starten of zich wil aansluiten bij een initiatief in de buurt. En voor wie bijvoorbeeld al actief is voor een energiecoöperatie en op zoek is naar andere energiegemeenschappen in de buurt om mee samen te werken of een groot project te starten.

Beter samenwerken

Er is al een landelijke kaart waarop alle energiecoöperaties staan maar Energie Samen Noord-Holland vindt het belangrijk dat ook initiatieven die zich bijvoorbeeld bezighouden met energiebewustzijn, energiebesparing, elektrische deelmobiliteit en buurtwarmte goed in beeld komen. Daar liggen enorme kansen om samen te werken en aan te sluiten op nationale, provinciale en lokale programma’s vanuit de overheid.

Op de kaart met Noord-Hollandse energiegemeenschappen zijn alle lokale initiatieven – inclusief een kleine beschrijving en een link naar hun website – terug te vinden. Staat je initiatief er (nog) niet op of heb je andere op- of aanmerkingen? Mail dan even naar Art den Boer van Energie Samen Noord-Holland.

De kaart met Noord-Hollandse energiegemeenschappen staat hier.